Als ouder haal je alles uit de kast om je kind te helpen als het niet lekker gaat. Soms heeft een kind meer nodig dan je als ouder kunt bieden. Of je staat gewoon te dichtbij om je kind te kunnen helpen bij de uitdaging waar het voor staat. Misschien is die uitdaging op dit moment te groot voor jullie, omdat je bijvoorbeeld zelf niet optimaal in je vel zit. En soms weet je het gewoon even niet meer. Samen kunnen we bekijken wat je kind nodig heeft, wat het doel is van de begeleiding. Dit doe ik ook samen met je kind. Op basis van deze gesprekken maak ik een plan om het doel te bereiken. Het doel dat je kind bepaald heeft is hierbij leidend. Nadat we dit samen besproken hebben ga ik met je kind aan de slag.
Een belangrijk kenmerk van oplossingsgerichte begeleiding is dat de focus ligt op de gewenste situatie. Wat je aandacht geeft groeit. Hoeveel sessies nodig zijn is afhankelijk van het vertrekpunt en het gestelde doel. We hebben samen regelmatig een evaluatiemoment waarin we bespreken hoe het gaat. Waar zien we verbetering en waar nog niet. Waar staan we ten opzichte van het doel. Ieder traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek.
Ik kan me voorstellen dat je me eerst wil ontmoeten om te kunnen beoordelen of ik de juiste persoon ben om met je kind en jou aan de slag te gaan. Dat je eerst wil weten wie ik ben. Om te kijken of het klikt, om te horen of het goed klinkt wat ik te vertellen heb, om er achter te komen of het goed voelt dat ik met je kind ga werken. Je vertrouwt je kind tenslotte niet zomaar aan iemand toe. Ik maak graag een vrijblijvende afspraak met je. Bel of mail me gerust voor het maken van een afspraak.